Kontakta oss

INRIKES

LO-medlemmar rasar mot LO-ledningens angrepp på Vänsterpartiet

Publicerat

den

LO-borgen Foto: Holger Ellgaard

SVERIGE     Under torsdagen gick LO:s ordförande ut och fördömde Vänsterpartiets misstroendeförklaring mot regeringen. Nu får vänstern stöd från LO:s egna medlemmar som rasar mot den egna LO-ledningen på sociala medier.

Under torsdagen löpte Vänsterpartiets tidsfrist till regeringen ut. Redan samma dag gick LO:s ordförande Susanna Gideonsson ut i ett inlägg på Facebook där hon fördömde Vänsterpartiets misstroendeförklaring. Gideonsson beskyllde bland annat Vänsterpartiet för att agera ”oansvarigt” och vilja skapa en ”politisk cirkus”.

Reaktionerna på LO-toppens utspel har fått hård på kritik på sociala medier. Inte minst från LO-medlemmar som har fyllt Gideonssons och LO:s officiella Facebook-sidor med arga kommentarer.

”Oansvarigt är att träffa en överenskommelse om att genomföra extremistisk nyliberal centerpolitik!”, skriver en medlem.

” LO är medlemmarnas organisation o inte nåt parties. Det är tydligen väldigt svårt o ta in. Majoriteten av medlemmarna har märkt hur nyliberalismen verkar. Vilket parti har gynnats av sån politik (genomförd av S) hittills? Undrar jag.”, skriver en annan medlem.

”Dra i gång en politisk cirkus” Det var ett bra och skrämmande exempel på ”von oben-attityd” men så blir det när så kallade arbetarrepresentanter lever på helt andra ekonomiska nivåer än de som de säger sig företräda”, skriver en annan medlem.

”Det är inte Vänsterpartiets fel om det blir en politisk katastrof. Det är helt och hållet S och övriga januari partier som ska hålla det ansvaret. Om det nu är så att både S och övriga är orolig inför framtiden finns det ju en enkel lösning. Ta bort frågan om hyrorna i avtalet eller lägg det på is”, skriver en busschaufför från Västerbotten.

”Partilojalitet före medlemmarna”

Flera av LO-medlemmarna menar att det är lojaliteten till Socialdemokraterna som får Gideonsson att stödja regeringen.

”Partilojaliten går visst före tre miljoner hyresgäster. Där ser man”, skriver Melinda Kandel, vänsterpartist och städerska i en kommentar till Gideonssons inlägg.

”Det här inlägget visar bara hur toppstyrda LO är av socialdemokraterna. Ni bevakar inte era medlemmars intressen längre. Ska vi fokusera på pandemin? Så att S kan driva igenom marknadshyror enligt januariöverenskommelsen. Vänsterpartiet är ju det enda partiet som driver folkets röst som inte vill ha detta?”, skriver en av medlemmarna.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se