Kontakta oss

INRIKES

M-politiker förnekar att Mussolini var diktator

Publicerat

den

Foto: Faksimil Facebook

GÖTEBORG   Mussolini var inte en diktator, det påstår M-politikern och riksdagskandidaten Bruno Tiozzoi i ett inlägg på Twitter.

Under onsdagen lade Svenska Rojavakommitéerna upp en video där en docka föreställande Turkiets diktator Erdogan hissades upp utanför Stockholms stadshus. Rojavakommitéernas ville med sin aktion uppmärksamma den kommande demonstrationen mot regeringens Turkiet-avtal i Stockholm den 21:a januari.

Bild

Foto: Rojavakommittéerna

I filmen från aktionen så förklarar aktivisterna att Italiens diktator Benito Mussolini slutade sina dagar upphissad upp och ner och ihjälslagen av det italienska folket. En som såg rött av Rojavakommitéernas video var M-politikern Bruno Tiozzo. ”Att likställa ”folket” med de få som dödade Mussolini och skändade hans kropp är ungefär som att påstå att det var ”folket” som dödade Gheddafi.”, skriver han på Twitter och fortsätter med att försöka demokratitvätta den italienska diktatorn.

Vidare var Mussolini ej diktator i samtliga de 23 år han styrde. De första 2 åren styrde han i koalitionsregering med flerpartisystem.”, skriver Bruno Tiozzo.

Gillar högerextremism

Den 49-årige Bruno Tiozzo representerar Moderaterna i Göteborg. Han är ersättare i kommunfullmäktige, ledamot i det kommunala bostadsbolaget Peseidon samt ledamot i Göteborg stads exploateringsnämnd. Under valet stod han som nummer 9 på Göteborgmoderaternas riksdagslista.

Bruno Tiozzo är tidigare Sverigerepresentant för postfascistiska, numera högerextrema Alleanza Nazionale, det vill säga fortsättningen på Mussolinis gamla parti.

När Aktuellt Fokus snabbbgranskar Tiozzos liv på sociala medier framkommer det även att han gillat inlägg från flera högerextrema konton som amerikanska anti-abort organisationen ”Students for Life of America” och den italienska fascistpolitikern Giorgia Meloni.

Läs också: M-politiker förnekar att Franco var fascist

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se