Kontakta oss

INRIKES

M-politiker vill införa undantagstillstånd: ”Ungdomar ska inte vara ute efter 22.00!”

Publicerat

den

Arin Karapet
HÖGERPOLITIK| I en debattartikel i Expressen kräver Moderatpolitikern Arin Karapet att Sverige ska införa undantagstillstånd i svenska arbetarklassområden. M-politikern vill dessutom att polisen ska skicka barn till häktet om de är ute efter klockan 22.00.

I debattartikeln skriver den moderata landstingspolitikern från Stockholm att han vill att polisen ska köra omyndiga tonåringar och barn till häktet om de är ute efter klockan 22.00 på kvällen. Enligt Arin Karapet är den extrema åtgärden det enda sättet att skapa lag och ordning på.

”Jag vill att utegångsförbud ska införas i de 15 mest utsatta områdena efter klockan 21 på kvällen. Efter den tiden då måste ungdomar kunna legitimera sig. Om de är yngre än 18 år så ska föräldrarna kontaktas. Efter klockan 22 körs de till häktet. Och kan bara bli utlösta av sina föräldrar.”

Bakgrunden till Moderatpolitikerns extremförslag om undantagstillstånd grundar sig i de stenkastningar som små kriminella gäng har hängivit sig åt den senaste tiden i arbetarklassområden. Arin Karapet tar även upp polisens rapport om så kallade utanförskapsområden. En rapport som tidigare har pekat på klassförtryckets inverkan på kriminaliteten i samhället.

Arin Karapet skriver även att de kriminella gängen har tagit över Sveriges gator och torg vilket är anledningen till extremt reaktionära förslaget.

– Situationen är akut därför krävs särskilda åtgärder. Vi måste rycka upp rötterna för de kriminella gängen som tagit över våra gator och torg, skriver Arin Karapet i slutet av den reaktionära debattartikeln. Liknande förslag har tidigare kommit från Sverigedemokratisk Ungdom.

Läs debattartikeln här.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se