Kontakta oss

INRIKES

Margaux Dietz får årets Johnny Bode-pris

Publicerat

den

Foto: Vogel Wikimedia commons

KULTUR   Årets Johnny Bode-pris går till skandalinfluencern Margaux Dietz. Dietz får priset efter att hon utnyttjat en blodig och medvetslös för att få klick på Youtube.

Sedan 2013 delar Johnny Bode-Sällskapet årligen ut Johnny Bode-priset till en artist eller annan kändis som under det gångna året trampat i klaveret, skapat en skandal eller ställt till det för sig själv och sin omgivning. Enligt Wikipedia är anses det extra meriterande om personen ifråga, ”trots upprepade självförvållade motgångar vägrar att ge upp, utan envetet kämpar på, stark i tron på sig själv.”.

I år går priset till influencern Margaux Dietz. Hon får priset efter skandalvideon som innebar att flera företag valde att bryta sina samarbeten med henne.

Utnyttjade medvetslös som content

Det var i början av november 2022 som Influencern Margaux Dietz upptäckte en blodig och redlöst berusad man utanför sin dörr. Men istället för att försöka få kontakt med mannen eller ringa 112 tog Margaux Dietz upp telefonen och började filma. I videon som hon senare redigerade och publicerade på Youtube hör man hur hon och hennes son skrattar, i en sekvens ser man även hur Margaux Dietz låter sin son peta på mannen. Först efter att hon hade slutat filma och ringt sin personliga tränare valde Margaux Dietz att ringa 112.

Imponerar på Johnny Bode-sällskapet

Johnny Bode-sällskapet kommenterar årets pris så här:

”Genom att publicera en Youtubevideo av en utslagen man utanför sin ytterdörr har hon inte bara skapat en kritikstorm mot sig själv. Det faktum att SVT sedan gjorde en hel dokumentär om hennes personliga kris har givit upphov till en metaskandal. En prestation som imponerar på Johnny Bode-sällskapet.

Priset består av ett diplom samt en summa pengar som Johnny Bode-sällskapet redan festat upp. För Margaux Dietzs del rör det sig om 41 859 kronor och 60 öre som sällskapets medlemmar åt och drack gott för på sitt årsmöte i Göteborg den 5 januari. Kvittona har bifogats diplomet som vi skickat till Margaux Dietz. Dessutom skänker vi ett par vita handskar med Johnny Bode-sällskapets logotyp på; en persedel som gör att man smittfritt kan handskas med avsvimmade personer i sitt trapphus.”

Aktuellt Fokus har sökt Margaux Dietz angående Johnny Bode-priset men av någon anledning verkar hon inte vilja ge en kommentar.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se