Kontakta oss

INRIKES

Ebba Busch och Margaux Dietz pekas ut i kokakinskandal

Publicerat

den

INRIKES   På senare tid har Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch försökt profilera sig som den hårdaste partiledaren mot kriminella. Nu pekas hon ut i en knarkskandal med en av Sveriges mest kända influencers.

Det var den 16 september 2020, mitt under den brinnande pandemin som Ebba Busch struntade i Folkhälsomyndighetens rekommendationer och gick ut och festade med influencern Margaux Dietz. Omkring 25 personer hade samlats för att fira en PR-kvinnas födelsedag. Först ljög Ebba Busch och påstod att hon följde FHM:s rekommendationer för att sedan motbevisas av bilder där hon kramades och kindpussades under kvällen.

Ebba Busch under festkvällen

Nu har det dykt upp ny skandalrykten om den blöta 40-årsfesten.

Kokain

Enligt Rolf van den Brink, ansvarig utgivare på Dagens Opinon, pekas Ebba Busch ut för att ha tagit kokain tillsammans med Margaux Dietz i en bil på väg till den omtalade festen.

”Vi har fått ögonvittnesinformation kring en annan story. Här kan det röra sig om en smärre bomb. Det handlar om en partiledare, i ett annat block, som tillsammans med en känd influerare ska ha tagit kokain i en bil på väg till en festkväll.”, står det i artikeln.

Rolf van den Brink skriver även att det vore en otrolig paradox om valet skulle avgöras av en kokainskandal. Detta då de kriminella gängen skulle få ett indirekt inflytande över vem som ska styra Sverige.

”Avgörs valet av kokain, skulle det vara en paradox. De kriminella gängen som ju skulle bekämpas, får i stället ett indirekt inflytande över vem som ska leda landet.”, avslutar van den Brink.

Van den Brink uppger att ryktena brett spridda och att Dagens Opinon har grävt i fallet men inte lyckats få tag i bildbevis eller att ögonvittnen som vågar träda fram. Vilket gör att åtminstone Rolf van den Brink drar slutsatsen att det kanske inte stämmer.

”Att storyn är brett spridd utan att något avslöjande kommer, kan bero på att den helt enkelt inte stämmer. Å andra sidan är det svårt att göra den här typen av story publicerbar, eftersom det i stort sett kräver bildbevis eller att ögonvittnen träder fram. Vi har i alla fall inte lyckats.”, skriver han.

Läs mer om rikspolitiken och kokainet i Dagens Opinon.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se