Kontakta oss

UTRIKES

Mark Zuckerbergs öppna brev till Donald Trump!

Publicerat

den

USA Efter att Facebookgrundaren Mark Zuckerberg talat klarspråk om ryska intressen och det amerikanska presidentvalet har Donald Trump ilsknat till och anklagat Facebook för att vara anti-Trump. Igårkväll kom Zuckerbergs svar – på Facebook.

Donald Trump anklagar Facebookkoncernen för att vara emot honom personligen. Bakgrunden till anklagelserna handlar om ryska intressen som sägs ha påverkat valutgången i det amerikanska presidentvalet – vilket Trump och högerregimen upprepade gånger nekat till genom att benämna anklagelserna som fejkade nyheter. Facebook har däremot gått igenom enorma mängder data som pekar åt samma håll – ryska intressen påverkade faktiskt valet.

Enligt Facebook har koncernen upptäckt cirka 3 000 politiska annonser från 470 olika konton kopplade till en rysk så kallad ”trollfarm”. Efter att Facebook släppte informationen har Donald Trump gått till hårt angrepp mot Facebookgrundaren Mark Zuckerberg. Presidenten och delar av regimens administration har bland annat anklagat Zuckerberg för att vara anti-Trump, vilket fick Facebookgrundaren att publicera ett öppet brev till Trump och övriga etablissemanget. I det öppna brevet skriver Zuckerberg bland annat att han ångrar sina tidigare uttalanden där han antydde att det var en galen idé att tro att desinformation på Facebook inte skulle ha påverkat valresultatet.

Läs hela brevet nedan.

 

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se