Kontakta oss

UTRIKES

Tidigare toppchefen: ”Trump är avundsjuk på Putin”

Publicerat

den

HÖGERN Donald Trump var avundsjuk på Vladimir Putins järngrepp över Ryssland. Det avslöjar den tidigare toppchefen för Homeland Security Miles Taylor.

Många chockades över att Donald Trump geniförklarade Putin i samband med Rysslands invasion av Ukraina. En som inte blev lika chockad var tidigare stabschefen för Homeland Security Miles Taylor. I en färsk intervju i nyhetsprogrammet 60 minutes berättar han om ex-presidentens syn på den ryska högerregimen och Vladimir Putins diktatoriska järngrepp om befolkningen.

”Avundsjuk”

I programmet får tittarna reda på att Donald Trump var avundsjuk på Putin. Enligt den tidigare stabschefen kände Trump sig begränsad av de demokratiska spelreglerna och önskade att han kunde agera på samma sätt dom.

– Han var avundsjuk på Vladimir Putin och Xi i Kina eftersom han ville kunna göra vad dom kunde göra, vilket var vad de än ville, säger Miles Taylor till 60 minutes.

Miles Taylor är övertygad om att Donald Trump kommer ställa i nästa presidentval. Av allt att döma har han fortfarande största delen av det republikanska partiet bakom sig. Samtidigt har rörelsen kring Donald Trump fortsatt splittra landet och talar nu öppet om att fängsla meningsmotståndare. Om Trump skulle vinna nästa presidentval är Miles Taylor rädd för vad som skulle hända med landet och övriga världen.

Inbördeskrig

Men det är inte bara en framtida valvinst som skrämmer Miles Taylor. I programmet är han lika rädd för vad en valförlust kan leda till. En oro som delas av statsvetare och säkerhetsanalytiker.

Än idag finns det miljontals amerikanska högerväljare som tror att på Donald Trumps lögner om valfusk. En stor del av dessa människor erkänner inte Joe Biden som president. En eventuell valförlust hade med största sannolikhet splittrat landet ännu mer, vilket i sin tur kan leda till våldsamma reaktioner. Med tanke på antalet beväpnade högermiliser i USA kan det leda till inbördeskrigsliknande situationer i delar av landet.

Ett instabilt USA och som leds av en instabil högerradikal hade även inneburit ännu mer splittringar inom militäralliansen Nato.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se