Kontakta oss

NOTISER

Markus Birro ny ledarskribent på Aktuellt Fokus (aprilskämt)

Publicerat

den

birrocommons
MEDIA
| Aktuellt Fokus kan stolt presentera författaren och samhällsdebattören Markus Birro som ny ledarskribent. Till redaktionen säger Birro att han ser fram emot samarbetet.

Rickard Karlsson kommenterar för redaktionens räkning.
– Vi började inleda samtal med Markus för drygt tre månader sedan och nu har vi äntligen skrivit kontrakt. De första texterna kommer att levereras i slutet på april säger Rickard Karlsson.

Till redaktionen säger Markus Birro att han ser fram emot att få skriva av sig igen. Att Aktuellt Fokus är en fri media som är uttalat självständigt stör honom ej.

– Att Aktuellt Fokus har en röd värdegrund är inget som stör mig. I princip alla tidningar jag har skrivit för har jag fått sparken från. Sist jag skrev för en tidning med borgerlig värdegrund så fick jag sparken trots att jag själv är borgerlig. Politisk färg i mediesammanhang känns lite abstrakt för mig säger Markus Birro.

Aktuellt Fokus politiska värdegrund kommer ej att förändras. Ledartexterna kommer däremot att bli mer politiskt heterogena vilket är gynnsamt utifrån ett kommersiellt perspektiv nu när Aktuellt Fokus besökarantal ökar.

Markus Birro säger även att han vill beröra. Något som kommer innebära att mycket fokus kommer ligga på kristendomen och islam. Brännheta frågor enligt den nya ledarskribenten.

– Jag är övertygad om att läsarna kan komma att ha synpunkter på mina texter och det är det jag vill. Jag vill beröra.

Markus Birros första text kommer att publiceras den 30 april. Kontraktet gäller ett år och bägge parter uppger att de är nöjda.

Uppdatering: Självklart var det ett aprilskämt. Vi skulle aldrig låta Birro skriva texter till Aktuellt Fokus.

Achar Kokkalo
Bild: Wiki commons

achar.kokkalo@aktuelltfokus.se

gillaffb