Kontakta oss

INRIKES

Aktuellt Fokus på topplistan över Sveriges mest engagerade artiklar 2019

Publicerat

den

RÖD MEDIA   Mediepodden med Emanuel Karlsten har sammanställt en lista över Sveriges mest engagerade artiklar 2019. Till borgerlighetens förtret har vi på Aktuellt Fokus lyckats kvala in på en åttonde plats.

Det är Mediepodden som drivs av Emanuel Karlsten och Olle Lidbom som har sammanställt en topplista över de nyhetsartiklar som har slagit igenom mest i Sverige 2019. Mediepodden har tagit fram underlaget genom att gå igenom vilka artiklar som har lajkats, retweetats och röstats upp på Reddit det gånga året. På plats nummer åtta återfinns Aktuellt Fokus artikel om att Liberalernas partiledare, Nyamko Sabuni, vill sänka lönen för undersköterskor samtidigt som hon själv tjänar över 130 000 kronor i månaden.

– Det här är ett bra betyg. Aktuellt Fokus har blivit en seriös utmanare till den liberala hegemonin och det ska vi fortsätta vara. Detta bevisar verkligen att man inte behöver apa efter högerkrafternas retorik för att nå ut. Det räcker med ett enkelt rött klassperspektiv, säger artikelförfattaren Magnus Karlsson.

Till skillnad från majoriteten av landets alternativa mediekanaler har Aktuellt Fokus valt att låta bli att införa betalväggar. Det innebär mindre resurser men desto chans att nå ut. Hela topplistan hittar du här.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se