Kontakta oss

INRIKES

Martin Ådahl: Nooshi Dadgostar dödade den breda mitten

Publicerat

den

INRIKES Nooshi Dadgostar och Vänsterpartiet dödade den ”breda mitten”. Det säger Centertoppen Martin Ådahl i en färsk intervju med Svenska Dagbladet.

Det centerpartistiska mantrat har upprepats i över två år. I var och varannan debatt och intervju har Centerpartiet och tjatat och tjatat om den ”breda mitten”. Men nu kanske det blir ett slut på det.

I en ny intervju med högertidningen Svenska Dagbladet redogör Centerpartiets ekonomiskpolitiska talesperson Martin Ådahl sin syn på den ”breda mitten”.

Ådahl berättar att han sörjer att Januariavtalet sprack. Trots det är förhoppningsfull och berättar att han hoppas få till ett liknande avtal efter valet 2022. Han konstaterar även att det var fel av Liberalerna att lämna Januarisamarbetet när regeringen tvingades avgå i somras. När det gäller den breda mitten säger Centertoppen att den inte ens finns längre.

Det var Vänsterpartiets fel säger Martin Ådahl. I intervjun beskriver han även Vänsterpartiet som politiska kidnappare.

– Den breda mitten finns inte än, men den kan skapas.

– De anslöt sig till Sverigedemokraternas misstroendeförklaring för att få igenom sina krav mot marknadshyror. De fällde Stefan Löfven, trots att de egentligen inte ville byta statsminister, säger Martin Ådahl till SvD.

Källa: SvD.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se