Kontakta oss

INRIKES

Centerpartiet skyller sitt eget agerande på Vänsterpartiet

Publicerat

den

INRIKES   Centerpartiets släppte igenom Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraternas gemensamma skuggbudget. Men nu i efterhand vill inte Annie Lööf och Martin Ådahl ta ansvar för hur Centerpartiet röstade under budgetomröstningen, istället skyller man på Vänsterpartiet.

Den stora anledningen till att Centerpartiet fällde Magdalena Andersson budget sju timmar efter att Centerpartiet röstat för henne som Sveriges statsminister var pensionsfrågan. För att säkra sitt regeringsunderlag gick Socialdemokraterna med på Vänsterpartiets krav på mer i plånboken till de 700 000 pensionärer som har det sämst ställt. Reformen skulle genomföras under mandatperioden 2022-2026 och är fristående de avtal man gjort med Centerpartiet för mandatperioden 2018-2022. Oacceptabelt enligt Annie Lööf som försvarar beslutet att släppa fram den blåbruna budgeten.

Skyller på Vänsterpartiet

– Det kan inte ha undgått Miljöpartiet att Centerpartiet inte skulle acceptera ett skriftligt avtal mellan Vänsterpartiet och regeringen om samarbetsformer och budgetpåverkande politik, sa Annie Lööf i en replik till Miljöpartiets Märta Stenevi.

Även Centertoppen Martin Ådahl är inne på samma spår som Annie Lööf. Under onsdagen deltog Ådahl i SVT, där försvarade han sitt beslut att släppa fram den blåbruna budgeten. Enligt Ådahl var det Vänsterpartiets fel att Centerpartiet röstade som dom gjorde.

– Kaoset är inte orsakat av oss, sa Martin Ådahl.

Jimmie Åkesson tackade Annie Lööf

Sverigedemokraterna anser att budgeten är en storseger. Nu kommer partiet tillsammans med M och KD införa en ny funkisskatt och göra livet svårare för arbetslösa och sjukskrivna. Jimmie Åkesson och övriga SD-toppar tackade Annie Lööf efteråt. Sen firade dom genom att skåla i champagne.

Stöd röd journalistik – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till: 0720201984! Märk gåvan ”AF” ✌ (betalningsmottagare k.fredrikssom)

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se