Kontakta oss

INRIKES

Nu erkänner Centerpartiet om punkt 44: ”Marknadshyra”

Publicerat

den

Foto: Centerpartiet

INRIKES     Centerpartiet ger Vänsterpartiet rätt om den ökända punkt 44 i januariavtalet. Förslaget om ”fri hyressättning i nyproduktion” handlade om att införa marknadshyra.

Under regeringskrisen förnekade både Socialdemokraterna och Centerpartiet att hyresreformen i januariavtalet handlade om att införa marknadshyra i Sverige. Partierna hävdade att det bara handlade om fri hyressättning vid nyproduktion. När Nooshi Dadgostar beskrev vad marknadshyror hade kunnat leda till i Sverige gick Centerledaren Annie Lööf ut och kallade henne för lögnare.

– Hon säger att hyran kommer att öka för 3 miljoner hyresgäster, det stämmer inte. Hyran kommer inte öka för någon, det här handlar om nyproduktion för hyresgäster.

Nu knappt ett halvår senare erkänner Centerpartiet att vänstern och Hyresgästföreningen hade rätt. Det handlade om marknadshyror. Det säger Centerpartiets ekonomiskpolitiska talesperson Martin Ådahl i en intervju med högertidningen Svenska Dagbladet.

– De anslöt sig till Sverigedemokraternas misstroendeförklaring för att få igenom sina krav mot marknadshyror. De fällde Stefan Löfven, trots att de egentligen inte ville byta statsminister.

Källa: SvD.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se