Kontakta oss

INRIKES

Martin Fredriksson kommer ut som SÄPO-avlönad

Publicerat

den

INRIKES| En av Sveriges mest namnkunniga antifascister, Martin Fredriksson har kommit ut som SÄPO-avlönad. Enligt Fredriksson ska avlöningen ha skett under tiden han var ledande inom den radikala antifascistiska och autonoma miljön.

Fredriksson gick ut med nyheten på Twitter under lördagskvällen. I en så kallad ”rant” redogör han sina motiv och skriver att han anser att den autonoma rörelsen och rättsväsendet var instrumental i att få bort gatufascismen. Förutom det avslöjar han även att han var avlönad av Säkerhetspolisen och beskriver sitt arbete som en gråzon.

”Underrättelsearbete sker per definition i alla möjliga sorters gråzoner. Jag känner ändå att jag kan stå för mina handlingar.” skriver Martin Fredriksson.

Samarbetet med SÄPO ska ha skett privat från Fredrikssons sida och inte involverat någon annan person som han har samarbetat med genom åren. Den första löneperioden ska ha skett mellan 2004-2007 för att sedan ha upptagits på nytt 2009-2010.

Martin Fredriksson har en gedigen bakgrund inom vänsterradikala nätverk och arbetade bland annat med i den autonoma dokumentationsgruppen, AFA dokumentation samtidigt som han ska ha blivit avlönad av SÄPO.
Aktivister och före detta vänner till Fredriksson säger sig vara chockade över nyheten och många ställer sig negativa till att samarbeta med myndigheter vars uppgift är att bevara det nuvarande systemet och att motarbeta progressiva socialister.

Hur SÄPO kunde samarbeta med en AFA-aktivist när SÄPO har i uppgift att stoppa AFA:s militanta antifascism är för närvarande okänt. Aktuellt Fokus har talat med Martin Fredriksson och han försvarar sitt samarbete med SÄPO med att samarbetet ska  ha inneburit stora konsekvenser för den organiserade nazistmiljön i Sverige, i övrigt vill han inte ställa upp för en intervju.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se