Kontakta oss

UTRIKES

Massdemonstrationer för YPG Afrin

Publicerat

den

NORRA SYRIEN Lokala myndigheter i Afrin uppmanar Ryssland att dra tillbaka sitt stöd till den turkiska offensiven som slaktat civila. Samtidigt pågår stora stöddemonstrationer för folkarmén YPG.

Under gårdagen i Afrin hölls massiva protester mot den turkiska invasionen i området, det rapporterar APF. Gatorna var överfulla av människor som öppet visade sitt stöd för YPG.

YPG har försvarat regionen sedan de befriade området från terrorsekten Islamska Staten. Den 20 januari inledde Turkiet sin invasion av Afrin, målet för Turkiets del är att krossa de olika kurdiska organisationer som finns i området. Den islamistiska AKP-regimen har i praktiken terroristklassat samtliga kurdiska organisationer och partier.

Sedan 2015 har ryska trupper befunnit sig i Afrin då Ryssland aktivt hjälpt diktatorn Assad i det syriska inbördeskriget. Nu har Ryssland gett sitt stöd till den turkiska invasionen, detta efter att de dragit tillbaka sina trupper och tillåtit turkiskt flyg bomba sönder regionen. De lokala myndigheterna i Afrin uppmanar Ryssland att dra tillbaka sitt stöd till Turkiet.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se