Kontakta oss

INRIKES

53-åring åtalas för flera våldtäkter mot barn

Publicerat

den

GULLSPÅNG Flickan berättade vad som hade hänt för en person som hon kände förtroende för, därefter kontaktades socialtjänsten som i sin tur kontaktade polisen. Nu åtalas den 53-åriga mannen för våldtäkt mot barn och flera fall av sexuellt övergrepp mot barn.

Enligt åklagaren är samtliga sexuella övergrepp att betrakta som grova eftersom offret är närstående våldtäktsmannen. Övergreppen ska ha börjat när flickan endast var 12 år gammal och pågått tills hon var 15.

I åtalet framgår det att den 53-åriga mannen har våldtagit flickan vid fem tillfällen när hon 13 år. Våldtäkterna ska ha skett i mannens hem i Gullspångs kommun. Enligt åtalet ska 53-åringen passat på när flickan legat i sin säng för att sova, dragit ner hennes byxor och slickat på hennes könsorgan. I åtalet skriver åklagaren att ”Den sexuella handlingen är med hänsyn till kränkningens allvar jämförlig med samlag”.

När Aktuellt Fokus gör efterforskningar på mannen visar det sig att han har varit en flitig besökare i Thailand de senaste åren. Thailändska tolkar har bland annat fått användas under utredningen.

Åklagaren har ännu inte angett någon straffpåföljd. Förhandlingen är planerad att hållas den 8 februari vid Skaraborgs tingsrätt.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se