Kontakta oss

INRIKES

Mattias Karlsson polisanmäld – hängde ut 63-årig kvinna som våldsam terrorist

Publicerat

den

INRIKES. SD-toppen Mattias Karlsson hängde ut 63-åriga kommunalarbetaren Loan Sundman som våldsam terrorist. Därefter fortsatte hetsen från Sverigedemokraternas officiella konton på Facebook och Instagram. Nu har SD-toppen polisanmälts för förtal.

Det var i söndags som riksdagsledamoten, Mattias Karlsson, publicerade ett Facebookinlägg där han hängde ut 63-åriga kommunalarbetaren Loan Sundman som terrorist och påstod att hon förespråkade våld mot oliktänkande som politisk metod. Inlägget spreds därefter vidare på Sverigedemokraternas officiella konton på Facebook och Instagram. Anledningen var för att Sundman tidigare varit med i det numera nedlagda journalistkollektivet, Researchgruppen, som har vunnit priser för sina granskningar om SD-närstående hatsajter, och för att hon nyligen hade blivit stöttad av S-politikern Annika Strandhäll.

”Sundman är en del av AFA:s underrättelsetjänst ”Researchgruppen” och hon förespråkar öppet våld mot oliktänkande som politisk metod.”, skrev Mattias Karlsson och pekade därefter ut Loan Sundman som terrorist.

Polisanmäls för förtal

I skrivande stund har över 600 personer delat Mattias Karlssons inlägg och den 63-åriga kommunalarbetaren har fått motta mängder med hot, hat och kränkningar. Som svar på SD-toppens uthängning valde Loan Sundman att göra en polisanmälan under onsdagseftermiddagen. Till Aktuellt Fokus säger Loan Sundman att hon har försökt att få Mattias Karlsson till att ta bort sitt inlägg men att hon inte har fått någon respons från vare sig Karlsson eller partiet.

– Efter jag läste inlägget så har jag på olika sätt försökt få SD och Mattias Karlsson att dels ta bort inlägget och dels förklara var jag någonsin förespråkat våld som politisk metod och varför de utmålar mig som terrorist. Jag har inte fått någon respons överhuvudtaget. Inlägget och lögnerna spreds istället bara vidare och vidare. Eftersom jag inte har fått någon som helst respons så valde jag att göra en polisanmälan mot Mattias Karlsson, säger Loan Sundman till Aktuellt Fokus.

Har du fått motta några hot eller kränkningar efter Mattias Karlsson och SD publicerade inläggen?

– Ja. På Twitter har det fullkomligen haglat. Mest förundrad blev jag att jag plötsligt utsattes för hat på mitt Instagramkonto där jag mest brukar lägga upp små personliga vardagliga händelser..

Har du någonsin förespråkat våld som politisk arbetsmetod?

– Jag har aldrig någonsin förespråkat våld i någon form. Jag är pacifist, det har jag alltid varit mycket tydlig med, säger hon.

Vägrar be om ursäkt

Under onsdagskvällen gjorde Mattias Karlsson ett nytt inlägg där han hängde ut Loan Sundman ytterligare en gång. I samma inlägg skriver SD-toppen att han inte tänker be om ursäkt för att han hänger ut en 63-årig kvinna som våldsam terrorist.

Mattias Karlssons agerande har hittills lett att flera personer inom Sverigedemokraterna har ifrågasatt hans beteende. Samt att Annika Strandhäll på nytt har deklarerat sitt stöd till Loan Sundman.

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se