Kontakta oss

INRIKES

Sverigedemokrat stödjer drönarövervakningen på Strandhälls bostad

Publicerat

den

Foto: Riksdagen

INRIKES I både massmedia och alternativmedia pågår det ett drev mot den nya miljöministern Annika Strandhäll. Drevet har gått så långt att hennes bostad blivit övervakad av drönare vilket Sverigedemokraterna nu erkänner att de ligger bakom.

Den 30 november blev Annika Strandhäll utsedd till Sveriges nya Miljö- och klimatminister. Det tog inte lång tid förrän Aftonbladet inledde ett drev mot den nya ministern då det visade sig att hon haft två betalningsanmärkningar långt bak i tiden.

Drevet eskalerade senare då övrig massmedia hakade på och grävde fram att det fanns nyare betalningsanmärkningar. Det ska ha funnits betalningsanmärkningar från 2018 och senare i samband med att hennes man avled året därpå.

Alternativmedia valde också att haka på och bland annat filma Strandhälls bostad med hjälp av en drönare. Drönarövervakningen publicerades av Riks där Sverigedemokraten Dick Erixon är ansvarig utgivare.

Drönarövervakningen har mött kritik från flera håll vilket senare ledde till att det avpublicerades. Tidigare i år blev en socialdemokratisk kommunpolitiker filmad och uthängd i sin bostad av högerextrem alternativmedia vilket ledde till att hans bostad och bil vandaliserades.

Erixon som ansvarig utgivare ser inget problem med drönarövervakningen berättar han för tidningen ETC.

”Ur pressetisk hänsyn är det tillåtet, och jag godkände publiceringen. Samma information går att hitta lätt via Google Maps. Jag trodde att det skulle användas för ett inslag men nu blev det ett inlägg på Twitter istället.”

Enligt Erixon så är det inte Riks som har filmat utan den som ska ligga bakom klippet är en anonym tittare.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se