Kontakta oss

NOTISER

Dataspelande ungdomar tog avstånd från rasism – Då manade Mattias Karlsson till kamp mot föreningsfriheten

Publicerat

den

mksverok2INRIKES| När spelförbundet Sveroks medlemmar röstade för förslaget om att utesluta representanter som sprider rasism och inte ställer upp på förbundets värdegrunder blev det demokratiska ställningstagandet för mycket för SD-ledaren Mattias Karlsson.

Tog ställning mot rasism

Förra helgen samlades Sveroks medlemmar till förbundets årsmöte där stora och små beslut tas en gång per år. Årsmötet som Sveroks kallar för Riksmötet samlar varje år 101 ombud som i sin tur väljs via årliga ombudsval ute i föreningarna. Den demokratiska strukturen och medlemsinflytandet är med andra ord god inom förbundet.

Under det senaste riksmötet som hölls i Katrineholm tog riksmötet klart och tydligt ställning mot den ökande rasismen i samhället. Enligt de dataspelande ungdomarna var det viktigt att verka för likabehandling och att politiker och andra som inte ställer upp på förbundets värdegrund inte ska kunna representera Sveroks.

Enligt förbundsstyrelsen röstade en överhängande majoritet för motionen som gick under namnet, “Inga rasister i Sverok”. Något som fick flera sverigedemokrater och nazister att se rött.

Ledande riksdagspolitiker manar till kamp mot ungdomarna

En av de sverigedemokrater som blev kränkt över ungdomarnas demokratiska ställningstagande är den styrande SD-trojkans Mattias Karlsson. Karlsson blev så pass kränkt över den demokratiska ordningen i Sverok att han gick ut på Facebook och manade partiets sympatisörer till kamp mot föreningsfriheten.

Mattias Karlsson som fungerar som Jimmie Åkessons högra hand ger dessutom den radikala vänstern och den så kallade ”68-vänstern” skulden för dataspelsförbundets ställningstagande.

I sitt inlägg skriver den ledande politikern att han vill att den så kallade vänstern ska ”tvingas till reträtt” av partiets sympatisörer.

mksverok

Spelförening sedan 1988

Sverok är med sina 83 000 medlemmar Sveriges största ungdomsförbund. Sverok bedriver verksamhet i över 1 300 föreningar över hela landet. Förbundet är partipolitiskt och religiöst obunden.

På sin hemsida beskriver man verksamheten på följande sätt: ”I Sverok startar och driver ungdomar sina egna föreningar på egna villkor och skapar verksamhet tillsammans. Rollspel, lajv, brädspel, figurspel, e-sport och LAN utgör de huvudsakliga verksamheterna bland många andra.”

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se