Kontakta oss

INRIKES

Medborgerlig Samling tar inte avstånd från Bards pedofiluttalanden

Publicerat

den

INRIKES   Det högerradikala partiet Medborgerlig Samling (MED) tar inte avstånd från Alexander Bards uttalanden om barnsexhandel och trafficking.”Alexander Bard är en fritänkande filosof. I det ligger att då och då utmana både tankesätt och språkliga benämningar.”, säger partiledaren Ilan Sadé.

Under gårdagen uppmärksammades Alexander Bards inställning till trafficking och barnsexhandel. Enligt Bard kan barn må bra av att sälja sina kroppar till pedofiler eftersom barnen säger sig ha få uppmärksamhet och pengar.

– Jag känner killar som började sälja sex när dom var 11 och dom tycker att det är det bästa beslutat som dom någonsin fattat, säger Alexander Bard i en engelskspråkig podd.

I ett tidigare uttalande på Twitter har Bard även hävdat det inte finns någon trafficking.

”Trafficking existerar inte. Prostitutionen är enorm. Pimpning är massiv (tänk Uber för sexarbetare). Men trafficking existerar inte. Det som finns är bara en massiv internationell byråkrati som bekämpar ett spöke som kallas trafficking. Vilka är de riktiga hororna i den här röran.”, skrev Bard efter förra valrörelsen.

Försvaras av MED

I september förra året meddelade det högerradikala partiet Medborgerlig Samling att Alexander Bard var en av MED:s kandidater till höstens riksdagsval. Trots att partiet har försökt peofilera sig i frågor om brott och straff ser partiet ingen anledning till att stryka Bard från riksdagslistan. Istället försvaras han av partiledaren Ilan Sadé som dock poängterar att han inte håller med Bard i sak.

Står MED fortfarande bakom Alexander Bard riksdagskandidatur?

– Ja.

Hur ser du på de uttalanden som Alexander Bard har gjort, är det förenligt med MED;s värdegrund?

– När det gäller de specifika uttalandena, tagna från ett klipp i en längre podcastsändning samt en tweet från 2018, håller jag inte med i sak. Samtidigt är det inte jättelätt att hoppa in och tolka exempelvis tweeten utan att fråga Bard vad han egentligen menade. Som filosof, med provokation som en del i arsenalen, antar jag att han då och då vänder på begrepp och ifrågasätter samtida uppfattningar om vad som är sant och falskt, säger Ilan Sadé.

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se