Kontakta oss

INRIKES

Multimiljonären: ”Lågavlönade och fattigpensionärer har sig själva att skylla”

Publicerat

den

Foto: Viveca Ohlsson / Kulturen

KLASSAMHÄLLET Miljonären Gudrun Sjödén tycker att lågavlönade kvinnor och fattigpensionärer har sig själva att skylla. Det gör hon klart i en intervju i Svenska Dagbladet.

Med över 350 anställda i sju länder och med underleverantörer från bland annat Pakistan och Sri Lanka, har designern och klädskaparen Gudrun Sjödén gjort sig en förmögenhet på andra människors arbete. Dessutom stoltserar hon över att hon vägrar teckna kollektivavtal med sina anställda. Trots det har hon starka åsikter när det gäller lågavlönade kvinnor. I SVD:s personreportage säger Gudrun Sjödén att lågavlönade kvinnor har sig själva att skylla för sin fattigdom, detta eftersom dom inte valt att satsa på sitt yrke.

– De som klagar på att de inte får högre lön eller någon vidare pension, de sitter ju där de gör eftersom de har valt något annat än att satsa på sitt yrke, säger Gudrun Sjödén till SVD. Att arbetares lön bestäms av hur mycket vinst ägarna plockar ut till sig själva nämner hon inte.

Enligt Gudrun Sjödén har hon röstat borgerligt sedan ungdomen men tillägger att hennes varumärke inte är politiskt.

– Som företagare är man på den borgerliga kanten, det kan jag gott säga. Det är inget konstigt med det. Men jag har inte hållit på och berättat var jag står politiskt, det har jag aldrig brytt mig om. I mitt uttryck som varumärke är jag inte politisk. Det får folk stå för själva, säger hon.

Gudrun Sjödéns kläder är knappast något som lågavlönade kvinnor skulle ha råd att slänga pengar på hur som helst dessutom. Bara en simpel regnkappa kostar drygt 1800 kronor.

Källa: https://www.svd.se/hon-ser-pa-handstilen-om-nagon-ar-vard-att-anstalla

Stöd röd media – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till: 0720201984! ✌ (betalningsmottagare k.fredrikssom)

 

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se