Kontakta oss

INRIKES

Folkstorm mot överklassuttalande om fattigpensionärer: ”Nu river jag mitt Gudrun Sjödén kundklubbskort i bitar”

Publicerat

den

INRIKES Efter Gudrun Sjödéns uttalanden mot lågavlönade och fattigpensionärer i Svenska Dagbladet, anklagas den rika kläddesignern för klassförakt. Nu har människor över hela landet börjat ropa efter bojkott av klädmärket.

Kvinnliga fattigpensionärer och lågavlönade arbetarkvinnor har sig själva att skylla för sin fattigdom. Det anser miljonären Gudrun Sjödén, som själv har skapat sig en förmögenhet på andra människors arbete. Efter hennes uttalanden i SVD har mängder med människor reagerat starkt och nu ropar människor över hela landet på en landsomfattande bojkott av det kända märket.

”Ska lågavlönade undersköterskor skylla sig själva om dom blir fattigpensionärer???!!! Knappast!”, skriver en Facebooksida som tar ställning för högre löner för vårdanställda. I kommentarsfältet rasar läsarna mot Gudruns Sjödéns uttalande.

”Kommer aldrig att sätta min fot i hennes butiker”, ”Nu har du gjort bort dig Hoppas att ingen köper dina kläder. Så osmakligt av dig” och ”Ok- då blir det inget mer köpt av Gudrun!”, är bara några av kommentarerna.

I den kontroversiella Facebookgruppen, ”Stoppa maktmissbruket”, som har blivit ett tillhåll för systemkritiker från politikens alla hörn, ropar flera av medlemmarna efter bojkott.

”Köp inget med hennes namn på.”, ”Det var sista gången jag handlat i dina butiker!!!! Det trodde jag inte skulle komma från dig”, ”Måttet är rågat för min del – jag kommer aldrig att köpa något från denna persons företag igen. Vilken vämjelig inställning hon visar.” och ”Bojkotta Gudrun Sjöden!” skriver några av medlemmarna i gruppen.

Liknande ställningstaganden har även skett på Twitter och andra sociala medier.

 

Läs även: Miljonär: “Lågavlönade och fattigpensionärer har sig själva att skylla”

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se