Kontakta oss

INRIKES

Miljonärerna bakom Apotekstjänst polisanmäls för allmänfarlig ödeläggelse

Publicerat

den

SJUKHUSKAOSET   Privatiseringskaoset har lett till över 200 inställda operationer och kaos i fem regioner. Nu polisanmäls ägarfamiljen och VD:n bakom Apotekstjänst AB för allmänfarlig ödeläggelse.

Den 1 oktober i år tog Apotekstjänst AB över ansvaret för leveranser av sjukvårdsmateriel till regionerna Örebro, Västmanland, Sörmland, Dalarna och Uppsala. Två dagar senare var det fullt kaos. Hittills har över 200 operationer ställts in på grund av företagsledningens inkompetens. Förutom 200 inställda operationer har materialbristen även skapat stabsläge i tre regioner och kaoset lär fortsätta flera månader till. Allt på grund av att miljonärer från Lidingö dumpade priset under upphandlingsprocessen och struntade i följderna. Nu har VD:n för Apotekstjänst, Thomas Hilma, och en av ägarfamiljens huvudmän, Jacob Versteegh, polisanmälts för allmänfarlig ödeläggelse.

Bakom polisanmälan står Ulf Nilsson, ordförande för Kommunistiska Partiet. Enligt Ulf Nilsson är det rent ut sagt sjukt att privata skandalföretag kan få ta över så pass viktiga uppdrag som att ansvara för sjukhusmaterial.

Ulf Nilsson lämnar in polisanmälan – Foto: Artur Szandrowski/Proletären

– Det här är ytterligare ett exempel på hur saker som är samhällsviktiga läggs över på skandalföretag som inte uppfyller vad man lovar. Istället blir det rena rama vilda västern av sådant som tidigare har fungerat. Vi tycker detta är en skandal. Nu är det tiden att detta uppmärksammas och att ansvariga ställs till svars för detta, sa Ulf Nilsson innan han lämnade in sin polisanmälan.

”Politikerna vill bli lurade”

När Ulf Nilsson beskriver politikerna bakom upphandlingen säger han det handlar om människor som vill bli lurade.

   – Egentligen skulle man kunna polisanmäla alla som sitter i upphandlingsnämnden också. Dom vill väl bli lurade, säger Ulf Nilsson.

Du tror det?

   – Politikerna ja.

Varför tror du det?

   – Varför jag tror det. Ja det finns tyvärr åtskilliga bevis hur dom hellre springer kapitalisternas ärenden än att göra det dom är avlönade för, försvara folkets och samhällets intressen, säger Ulf Nilsson till Aktuellt Fokus.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se