Kontakta oss

INRIKES

Ulf Nilsson ny partiordförande för K

Publicerat

den

ARBETARRÖRELSEN  Robert Mathiasson avgår som ordförande för Kommunistiska Partiet. Under helgens arbetarkonferens beslutade partiet att Ulf Nilsson från Göteborg tar över ordförandeklubban.

Robert Mathiassons avgång kommer efter flera månaders sjukskrivning för utbrändhet. Vilket han själv har varit öppen med på sociala medier. På Facebook skriver han att interna konflikter inom vänsterrörelsen och hans eget parti har bidragit till hans hälsostatus.

”Som ni kanske har märkt har det varit tyst från mig på sociala medier, och i övrigt, sedan i maj. Min tystnad beror på att jag – efter långvariga stridigheter inom den s.k. ”vänstern” och även inom mitt eget parti – har gått in i den berömda väggen.  Det har blivit för mycket att försöka hålla ihop ett parti och samtidigt strida för en politisk utveckling som jag anser är nödvändig.

Jag trodde att några lediga månader i sommar skulle räcka för att återhämta kraft, men tyvärr inte. Jag har därför tvingats avgå som partiordförande.” skriver Robert Mathiasson på Facebook.

Ulf Nilsson tar över ordförandeklubban

Ny tillförordnad partiordförande för Kommunistiska Partiet är göteborgaren Ulf Nilsson från Bergsjön. Ulf Nilsson är fackligt engagerad byggnadsplåtslagare, ofta anlitat talare, föreläsare och debattör. Fram tills i helgen var han facklig sekreterare för Kommunistiska Partiet. När Aktuellt Fokus når Ulf Nilsson under söndagskvällen beskriver han den uppkomna situationen som trist och tråkig. Enligt Ulf Nilsson är ordförandeskapet tillfälligt. Det viktigaste just nu är inte vem som är partiets ansikte utåt utan att fortsätta med det kommunistiska förnyelsearbetet.

– Det som har hänt Robert är jättetråkigt. Jag är inte precis någon framtidslösning men tänker göra vad jag kan för att vi ska fortsätta  med K:s nödvändiga förnyelsearbete, säger Ulf Nilsson.

För drygt en månad var Ulf Nilsson sommarpratare i Aktuellt Fokus sommarprogram. Lyssna på programmet här nedan.

Beklagar hur delar av vänstern har blivit

Enligt Robert Mathiassons kommer han frikoppla sig från politiken helt och hållet tills dess att hans hälsa blir bättre. I avgångsbeskedet på Facebook radar han upp flera exempel på hur delar av vänsterrörelsen har tappat sin politiska kompass.

”Alla som varit i kontakt med den s.k. ”vänstern”, de senaste tio-tjugo åren kan se hur galet det har blivit.

Sunt förnuft – att se verkligheten så som den är och formulera en politik som är bra för vanligt folk (det brukade kallas en materialistisk samhällssyn) – har ersatts av en verklighetsfrånvänd politik byggd på vackra ord, abstrakta teorier och allmänt prat om godhet (det brukade kallas idealism).”, skriver Robert Mathiasson.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se