Kontakta oss

INRIKES

Kommunistiska Partiets ordförande avgår

Publicerat

den

INRIKES Ordföranden för Kommunistiska Partiet, Uf Nilsson, avgår som partiordförande. Det bekräftar Kommunistiska Partiets partisekreterare för Aktuellt Fokus.

Kommunistiska Partiets ordförande, Ulf Nilsson, har avgått som partiordförande. Det bekräftar Kommunistiska Partiets partisekreterare, Elsa-Lena Åström, för Aktuellt Fokus under måndagskvällen. Hon vill däremot inte svara på vad varför partiordföranden har valt att avgå.

Kan du bekräfta eller dementera att partiordföranden Ulf Nilsson har avgått som partiordförande?

– Hahaha, det går fort nu säger Elsa-Lena Åström och bekräftar Ulf Nilssons avgång.
– Han har avgått som ordförande ja.

Vad är skälet till han har avgått?

– Ja det får du väl fråga honom.

Det är inget ni vill kommentera?

– Nä han är kvar i partistyrelsen, han är kvar i partiet och det är inte motsvarande andra avhopp som har varit, säger Elsa-Lena Åström.

Drabbats av medlemsflykt

Det senaste året har Kommunistiska Partiet drabbats av flera stora avhopp. I september avgick före detta partiordföranden Robert Mathiasson varpå Ulf Nilsson tillträdde som partiordförande. I ungefär samma veva lämnade även dåvarande partisekreteraren Pär Johansson sina poster och chefredaktören för Proletären, Jenny Tedjeza tackade för sig.

De senaste månaderna har fler tongivande personer valt att lämna partiet, däribland K-veteranen Curt Vang. fullmäktigeledamot i Gislaved. Partiet har även tappat hela avdelningar, majoriteten av medlemmarna i Malmö, Varberg och Norrköping har valt att lämna partiet helt. I Malmö har det bland annat resulterat i ett nytt lokalparti. Några liknande planer har inte meddelats från vare sig Varberg eller Norrköping.

Aktuellt Fokus har sökt Ulf Nilsson för en kommentar.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se