Kontakta oss

INRIKES

Moderaterna hånas på nätet efter M-stämman

Publicerat

den

HÖGERN Samtidigt som Moderaterna röstade igenom att partiet ska verka för ett nationellt tiggeriförbud på årets M-stämma i Örebro, gick Moderata Ungdomsförbundet runt och tiggde pengar. Nu hånas Moderaterna på nätet.

Bilder på lappar och skålar där Moderata Ungdomsförbundet (MUF), tigger pengar inne på M-stämman har gått varma på nätet med texter som gör narr av Moderaternas inställning till tiggeri. Många anser att Moderaterna och MUF är hycklare som själva tigger pengar samtidigt som dom kräver tiggeriförbud för fattiga. I Moderaternas förslag till nationellt tiggeriförbud föreslår partiet bland annat böter för hemlösa fattiga som tigger. Hur Moderaterna hade tänkt sig att böterna ska kunna betalas har dom inte sagt något om.

Enligt M:s rättspolitiska talesperson, Tomas Tobé handlar förslaget om att försöka stävja utvecklingen. Hur det ska gå till utan att motarbeta ökade klyftor mellan fattiga och rika har Moderaterna inget svar. Partiet låter däremot meddela att dom vill använda polisens ansträngda resurser för att bötfälla fattiga som tigger.

– Poängen är snarare att försöka stävja utvecklingen med att det är fritt fram att tigga. Jag ser inte att det ska innebära fängelse om man tigger, säger Tomas Tobé till tidningen Aftonbladet.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se