Kontakta oss

INRIKES

Här hyllas Viktor Orban av Kent Ekeroth (SD)

Publicerat

den

Foto: Johan Fredriksson

INRIKES I ett tal i Avesta tidigare idag hyllade Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth Ungerns kontroversiella premiärminister Viktor Orban. I talet proklamerade Kent Ekeroth att Orban är Europas främsta statsman. Samtidigt har Viktor Orban fått massiv kritik från omvärlden för en rad odemokratiska reformer.

Munkavlelagar för journalister och bloggare, specialsydda lagar som förhindrar reell yttrandefrihet och ett politiskt klimat där minoriteter kränks systematiskt. Även rättsväsendet har attackerats av den nationalkonservativa ledaren som precis genomfört en valrörelse med antisemitiska undertoner. I realiteten är Ungerns premiärminister Viktor Orban Europas svar Turkiets Erdogan. Enligt Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth är detta ett sant föredöme. I ett tal i Avsesta tidigare idag hyllade Kent Ekeroth den ungerska premiärminister och sa att han ansåg att Viktor Orban är Europas främsta statsman.

I talet påstod Ekeroth även att västerlänningar flyr till länder i Östeuropa och att han själv träffat människor som flyttat sina företag och förmögenheter till Ungern.

– Viktor Orban till exempel i Ungern, den bästa statsledaren idag enligt mig, han stod och sa i ett tal, ”vi välkomnar alla de som flyr från mångkulturen i Tyskland eller som flyr från mångkulturen i Sverige.”. Jag har ju varit i Ungern rätt mycket på sistone och jag har träffat många som har valt att flytta sina företag, sina förmögenheter och verkar från Ungern av den enkla anledningen att dom inte vill bo i det här kaossamhället, det här mångkulturella samhället, sa Kent Ekeroth under torgmötet.

Aktuellt Fokus var på plats och fick det hela på film. Se klippet nedan.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se