Kontakta oss

INRIKES

Här slänger arrangörerna ut Nato-veteranen Gustav från Veteranparaden

Publicerat

den

STOCKHOLM Gustav Fröding som är tidigare FN och Natosoldat har gjort utlandstjänst två gånger. Men trots att han är FN-veteran blev han utslängd från veteranparaden i Stockholm den 29 maj. Anledningen – Gustav var Nato-kritisk.

När FN-veteranen Gustav Fröding skulle delta i veteranparaden i Stockholm blev Gustav utslängd av arrangörerna. Anledningen var för den före detta FN och Natosoldaten numera är öppet kritisk mot Nato. I ett videoklipp som tidningen Proletären har släppt ser man hur arrangörerna försöker blockera Gustavs väg med en skåpbil, ungefär samtidigt går en man fram och sliter åt sig hans flagga, en flagga med fredsmärket på. Kort efter händelsen gick arrangörerna fram till Nato-veteranenen och förklarade att han inte var välkommen.

Enligt Gustav Fröding hade han på sig sin gamla uniformsjacka med tillhörande medaljer när arrangörerna slängde ut honom från paraden.

– Jag hade min gamla uniformsjacka med märken och medaljer från min tjänstgöring, tillsammans med fredsmärken. Man kan väl säga att jag bytt sida. Jag har varit Natosoldat men nu har jag inget till övers för dem och det ville jag uttrycka. Och fredssymbolen borde väl alla gå med, säger Gustav Fröding till Proletären.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se