Kontakta oss

INRIKES

Moderaterna säger nej till soppkök för hemlösa

Publicerat

den

Foto: Moderaterna

TRELLEBORG   Det lokala högerstyret säger blankt nej till soppköket för stans hemlösa. Enligt Moderaterna fungerar välfärden som den ska och ser inga problem med den växande hemlösheten. Soppkök riskerar däremot att förvärra situationen enligt högerpolitikerna.

Sedan en tid tillbaka finns det ett soppkök tillgängligt på lördagar i Trelleborg. Där finns det även möjlighet att få tag på rena kläder. Varje lördag brukar det delas ut uppemot 20 måltider till behövande.

Några som inte gillar att hemlösa kan vända sig till ett soppkök är moderaterna i Trelleborg. I en insändare i lokaltidningen kritiserar de soppköket som de påstår enbart förlänger problemet. De påstår istället att kommunen har ett skyddsnät som ska fungera bättre. Politikerna insinuerar också att de hemlösa kommer från andra länder eller utlandet vilket inte är fallet då Trelleborgs kommun har flera hemlösa åldringar och narkomaner.

”Det svenska välfärdssystemet är alltså inte uppbyggt för idén om soppkök och inte något parti förespråkar så vitt vi vet detta system. Det svenska välfärdssystemet har aldrig någonsin haft en tanke på att det skulle fungera på detta sätt.”, skriver Moderaterna i insändaren.

Sålde ut allmännyttan

Trelleborgs kommun styrs av Moderaterna tillsammans med Kristdemokraterna. De tre moderaterna som skrev under insändaren är Mikael Rubin, Kommunstyrelsens ordförande, Venzel Roskvist, Socialnämndens ordförande och Lars G Olsson, Arbetsmarknadsnämndens ordförande.

2019 började moderaterna i Trelleborg jobba för att sälja ut uppemot 50% av kommunens allmännytta. Moderaterna försvarade utförsäljningen med att de skulle då ha råd att bygga fler billiga bostäder i kommunen. Moderaterna siktar nu in sig på att bygga nya bostadsrätter istället. Ett av områdena där de tänker bygga bostäder är Smygehamn, Östra torp. I det aktuella området finns det 501 äganderätter och 104 hyresrätter.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se