Kontakta oss

NOTISER

Moderaterna vill slopa sommarlovet med en tredje termin

Publicerat

den

konig1
UTBILDNING| Mer än tvåhundra timmar extra i skolan och en tredje termin. Det kan låta som en mardröm för många elever men nu kan det bli verklighet om högerpartiet Moderaterna får som de vill.

Moderaterna gör det mesta för att göra sig ovänner med den svenska ungdomen. Nyligen har partiets företrädare adresserat att de vill att unga ska ha lägre lön på arbetsmarknaden för att gynna kapitalisterna – nu har Moderaterna gjort ännu ett ungdomsfientligt uttalande, nu vill de nämligen göra sommarloven kortare för svenska elever.

Istället för vanliga sommarlov vill det nyliberala högerpartiet införa en extra termin för eleverna i Stockholm. Moderaternas gruppledare och oppositionsborgarråd i Stockholms stad, Anna König Jerlmyr vill öka antalet timmar i skolan till 942 timmar, vilket hade blivit en ökning med 201 timmar från dagens nivå.

Moderaterna i Stockholm har i en motion förslagit att Stockholms elever ska bli försökskaniner. Skulle Moderaterna återigen få stöd av Sverigedemokraterna och resterande högerpartier riskerar förslaget att bli allvar – något som innebär att lärarbristen i Stockholm kommer bli än värre. Enligt utbildningsdepartementet måste 87 000 lärare anställas på fyra år över hela landet. Stockholm är inget undantag när det kommer till lärarbristen.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se