Kontakta oss

NOTISER

Tusentals döda på 8 månader – Turkiet anklagas för krigsbrott mot civila

Publicerat

den

turkiet
TURKIET/KURDISTAN | Den turkiska regimen har dödat mer än 5000 personer på åtta månader. Bland de tusentals dödsoffren återfinns en mängd civila.

Turkiska regimstyrkor har dödat 5 359 personer sedan juli förra året då den turkiska regimen bröt vapenvilan med PKK. De dödade har beskrivits som ”militanta kurder” av den staten – Men i själva verket har många av de dödade varit civila kurder.

Enligt regimens officiella siffror ska drygt 300 personer ur de turkiska regimstyrkorna ha dött. Det prokurdiska oppositionspartiet HDP säger att hundratals civila har dödats i militärinsatserna.

Människorättsorganisationer har även anklagat Turkiet krigsbrott och för att använda övervåld och dödligt våld mot civila. De senaste månaderna har varit bland de mest dödliga perioderna i konflikten som har pågått i 31 år.

Vädjar till omvärlden
Förra månaden upptäktes en massaker i staden Cizre där närmare 200 civila offer hade bränts till döds av regimstyrkor. Regimstyrkor har även bombat bostadsområden och belägrat hela civila samhällen. Samtidigt hörs civilbefolkningens rop på hjälp från omvärlden – En omvärld som mest verkar vara intresserad av att fortsätta stötta den turkiska regimen för att upprätthålla politikernas Fort Europa.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons