Kontakta oss

NOTISER

Slöseriombudsmannen bortgjord – Försökte såga Vänsterpartiet – Blev rättad av sin egen källa

Publicerat

den

diweidmo

INRIKES | Den så kallade ”Slöseriombudsmannen” Rebecca Weidmo Uvell blev rättad av sajten Ekonomfakta när hon spred falska bilder av invandrares utbildningsnivå. Nu vägrar hon revidera sina påståenden. Istället väljer hon att ignorera Ekonomifaktas rättelse och fortsätter som om inget har hänt.
Gnället från högeraktivister
som Aktuellt Fokus kunde rapportera om under gårdagen utvecklades till en bisarr föreställning på mikrobloggen Twitter. Den så kallade ”Slöseriombudsmannen” valde att ignorera Kalle Lindbergs hänvisningar till Statistiska Centralbyrån, SCB och malde istället på om bland annat Lindbergs öppna vänstersympatier och hänvisade till sajten Ekonomifakta.

När högeraktivisten Weidmo Uvell använde Ekonomifakta som källhänvisning mot Lindberg och dessutom Vänsterpartiet valde Kalle Lindberg att granska källan hon angav. Vilket ledde till att han såg fel i källhänvisningen Weidmo Uvell stöttade sig på. Lindberg valde att påpeka detta vilket ledde till att Ekonomifakta reagerade och dubbelkollade Lindbergs påstående. Ekonomifakta gick därefter ut på mikrobloggen och gav Lindberg rätt. Den så kallade granskaren, Rebecca Weidmo Uvell hade uppenbarligen inte hade granskat sina källor.

rwu6

Ignorerar rättelsen och fortsätter som inget har hänt

Trots den öppna rättelsen på Twitter som Rebecca Weidmo Uvell klart och tydligt taggades i har hon ignorerat det hela. Istället valde Skattebetalarnas förenings offentliga ansikte utåt att sänka nivån ytterligare. Bland annat påstår högeraktivisten att Lindberg har vägrat svara på hennes frågor trots att motsatsen finns att se öppet på Twitter.

Igår kunde vi rapportera om hur hon valde att bemöta granskningen på hennes mytspridande om invandrare med förolämpningar och hånfulla svar. Trots sågningar, rättelser från egna källor och massiva protester på sociala medier vägrar den etablerade högeraktivisten Rebecca Weidmo Uvell att revidera sina tidigare påståenden.

Dagens Industri har valt att inte kommentera det intellektuella haveriet som har spridits på deras ledarsida.

rwu7

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se