INRIKES

Morgan Johansson struntade i regeringens coronarestriktioner

Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

INRIKES Regeringen har uppmanat folk och handeln att undvika mellandagsrean. Justitieministern struntade i rekommendationerna och handlade på mellandagsrean. Tidigare har han kritiserat influencers som ignorerat coronarestriktioner.

Bland regeringens senaste coronarestriktioner uppmanade statsministern Stefan Löfven handeln att ställa in mellandagsrean. Folk skulle också undvika onödig handel under mellandagarna.

En av dom som struntade i restriktionerna är justitie- och migrationsministern Morgan Johansson. På annandagen valde Johansson att tillsammans med sina livvakter besöka shoppingcentret Nova i Lund rapporterar SVT. Till SVT säger Johansson att han skulle handla en julklapp.

”Jag besökte ett köpcentrum på annandagen för att handla en försenad julklapp till mina föräldrar. Det var oförsiktigt, och jag borde ha planerat det inköpet bättre. Det var dock ingen trängsel, och det gick att hålla säkra avstånd tack vare de vakter som reglerade antalet besökare.”, skriver Johansson i ett sms till SVT.

Kritiserade influencers
Som minister och en del av regeringen har Johansson flera gånger varit kritisk mot personer som brutit mot coronarestriktionerna. I somras kritiserade han flera influencers som valt att ha en fest.

– Det är uppenbart att man har betett sig på ett sånt sätt som inte är lämpligt. Det är djupt olämpligt om människor hamnar väldigt nära varandra. Det handlar också om vilka signaler man skickar till omvärlden, sa Morgan Johansson i en pressfika angående festligheterna.

Svensk handels tar ställning mot coronarestriktioner
Branschorganisationen Svensk Handel har uppmanat sina medlemmar att strunta i rekommendationerna från regeringen och Folkhälsomyndigheten. De tycker att mellandagsrean ska genomföras.

Svensk handels påstår att coronarestriktionerna varit otydliga och påpekar att deras medlemmar inte bryter mot några lagar om de genomför mellandagsrean.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se

redaktionen@aktuelltfokus.se

KONTAKTA OSS

Vill du tipsa oss om en nyhet, eller vill du ge oss feedback och hjälpa oss bli bättre? Hör av dig till oss.

E-post: redaktionen@aktuelltfokus.se
Facebook: facebook.com/aktuelltfokus
Till anonymt kontaktformulär

OM AKTUELLT FOKUS

Aktuellt Fokus är en partipolitiskt obunden sajt för arbetarklass, av arbetarklass. Syftet med sajten är att förmedla ett arbetarvänligt perspektiv inom framförallt nyhetsvärlden och arbetslivet. Vill du annonsera hos oss, kontakta redaktionen@aktuelltfokus.se

Integritet

Aktuellt Fokus sparar cookies på webbplatsen i syfte att förbättra prestanda och användarupplevelser. Ingen data som samlas in kan identifiera privatpersoner.

Copyright © 2020-2021 - Aktuellt Fokus

till toppen av sidan