Kontakta oss

INRIKES

Moderatpolitiker jämför nattvandrare med terrornazister!

Publicerat

den

GÖTEBORG| Moderaternas gruppledare i Göteborg är allt annat än nöjd över att socialistiska aktivister har börjat trygghetsvandra på Göteborgs gator. I ett utspel på mikrobloggen Twitter jämför han nattvandrarna med den nazistiska terrororganisationen Nordiska Motståndsrörelsen.

Lördagen den 21 januari genomförde socialistiska aktivister en trygghetsvandring i överklassområdena Askim och Hovås. Anledningen till aktivisternas vandring var på grund av den ökade drogkonsumtionen och otryggheten som denna för med sig. När högerpolitikern Jonas Ransgård blev varse om trygghetsvandringarna gick han ut på mikrobloggen Twitter och spydde galla över aktivisternas initiativ. Enligt högerpolitikern är trygghetsvandringarna att betrakta som provocerande.

Hycklande högerpolitiker

Inne på Moderaternas hemsida kan man bland annat läsa att partiet uppmuntrar allmänheten till trygghetsvandringar. På hemsidan skriver Moderaterna att trygghetsvandringar är åtgärder som bevisligen ger ett tryggare samhälle.

I en rad kommuner har moderata högerpolitiker försökt organisera upp liknande vandringar. Så sent som i maj förra året gick Jonas Ransgård ut och sade sig vilja satsa på trygghetsfrämjande åtgärder i Göteborg.

– Vi vill också inrätta en särskild bidragspott till föreningar som arbetar med trygghetsfrämjande åtgärder, som nattvandrare, de som följer människor hem från hållplatser, brottsofferjouren med flera, säger Jonas Ransgård.

Men istället för att välkomna socialisternas initiativ så väljer Jonas Ransgård att jämföra de socialistiska trygghetsvandrarna med militanta nazister.. Aktuellt Fokus har sökt Jonas Ransgård för en kommentar.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se