Kontakta oss

KULTUR

Moderatpolitiker tvärilsken över att Rebecca & Fiona fick uppträda på Europride

Publicerat

den

KULTUR Trots att den hyllade DJ-duon Rebecca & Fiona är uttalade antifascister jämför högerpolitikern dem med nazister. Samtidigt attackerar han Europride för att DJ-duon fick uppträda i Europride park under fredagen. Anledningen: Högerpolitikern tycker att de har fel åsikter.

När DJ-duon uppträdde i Europride i Stockholm under fredagen bar Fiona Fitzpatrick är en stilren röd t-shirt med en hammaren och skäran på. En symbol som bland annat användes av frihetskämpen Nelson Mandela. Hammaren och skäran symboliserar enigheten mellan arbetarklassen och bondeklassen. Fionas klädval har uppenbarligen gjort högerpolitikern Christoffer Rydaeus ilsken som ett bi. Rydaeus som är styrelseledamot i Moderat Skolungdom och kandiderar i höstens val drar upp nazisternas symbol, svastikan, och jämför artisten med nazister. På Twitter skriver han bland annat: ” Hur hade folk reagerat om de hade haft en svastika på bröstet?”.

För drygt en månad sen meddelade Europride att partiet Medborglig Samling inte var välkomna att delta. Anledningen var för att partiet inte erkänner trans och queer-personer, vilket är en viktig del av HBTQ-kampen och Europride. Enligt moderaten Rydaeus är det märkligt att Europride sade nej till Medborglig Samling samtidigt som de lät artisterna Rebecca & Fiona uppträda. Till skillnad från Medborglig Samling erkänner dock DJ-duon trans och queer-personer, vilket M-politikern inte verkar känna till.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se