Kontakta oss

INRIKES

Tino Sanandaji blåste pensionär på en miljon kronor

Publicerat

den

Foto Tore Sætre

HÖGERN    Tino Sanandajis konservativa dagstidning Bulletin blåste den 73-årig kvinnan på en miljon kronor. Nu begärs hela tidningen i konkurs. Samtidigt har tidningen precis förlorat en stor varumärkesstrid om sin logotyp.

73-åriga kapitalisten Pia Ribbhammar lånade ut en miljon kronor till Bulletin, pengar som inte har blivit återbetalda trots att förfallodatum har fallit. Ribbhammar försökte först delge tidningens grundare Tino Sanandaji och Dan Korn men efter att dessa ignorerat Pia Ribbhammar lyckades hon istället delge Bulletins VD Jannik Svensson. Dagarna efter delgivningen meddelade Jannik Svensson att han lämnar styrelsen för Bulletin.

Tino Sanandaji hävdar nu att Pia Ribbhammar inte har lånat ut en miljon kronor. Enligt Sanandaji har Ribbhammar istället skänkt pengarna till Bulletin och sedan ångrat sig.

Efter att lånet förföll i december har Pia Ribbhammar har nu ansökt om att försätta Bulletin i konkurs. I hennes ansökan står det följande: ”Bolaget är på obestånd och ska därför försättas i konkurs”.

”Eftersom samtliga styrelseledamöter i Bolaget är stadigvarande bosatta utomlands utanför EU/EES (trots att de är folkbokförda i Sverige) och bolagets vd har sitt egentliga hem på Åland, har det visat sig vara svårt att få bolaget delgivet på vanligt sätt”.

I konkursansökan framgår det även att Bulletin har sex pågående ärenden hos kronofogden.

Förlorade varumärkesstrid

Igår kom ytterligare en smäll för det konservativa flaggskeppet. Bulletin förlorar en viktig varumärkesstrid mot det tyska förlaget Berliner Verlag.

Bulletin får inte längre använda bokstaven ”B” i namnet som tidningen gör i nuläget. Det anses nämligen vara för likt bokstaven ”B” som används av Berliner Verlag, det rapporterar Dagens Media.
Beslutet fattades efter att det tyska förlaget vänt sig till Patent- och registreringsverket som går på förlagets linje. Enligt PRV har Bulletin gjort intrång på Berliner Verlags varumärke och därför upphäver myndigheten Bulletins registrering av varumärket.

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se