Kontakta oss

INRIKES

Möjligt hedersmotiv bakom SD-politikerns styckmord

Publicerat

den

Foto: Nyköpings kommun

INRIKES   Den sverigedemokratiska styckmordspolitikern kan ha drivits av nationalistiska hedersmotiv. Det uppger källor med insyn i fallet.

I lördags häktades SD-politikern Anders Eberhardt för styckmord. Än så länge är informationen om mordet knapphändig. SD-politikern och mordoffret har däremot jobbat tillsammans och ska ha haft en vänskaplig relation. Enligt uppgifter som Aktuellt Fokus har tagit del av undersöker polisen just nu om mordmotivet har kopplingar till nationalistisk hederskultur.

En källa med insyn i fallet uppger att Anders Eberhardt och mordoffret ska ha varit intresserade av samma kvinna. Ett spår som polisens utredare sägs vara särskilt intresserade för.

Polisen vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna om möjlig motivbild. På polisens pressavdelning säger man att polisen utreder alla möjliga motivbilder, i övrigt hänvisar man till att det råder sekretess i förundersökningen.

– Polisen utreder alla tänkbara motivbilder till vad som har hänt, sedan får utredningens gång visa vad som kan hänt, säger polisens pressavdelning när vi ringer upp.

Stöd röd journalistik – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till: 0720201984! Märk gåvan ”AF” ✌ (betalningsmottagare k.fredrikssom)

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se