Kontakta oss

INRIKES

Mörkade våldtäkter – belönas med nytt förtroende

Publicerat

den

HÖGERN Trots våldtäktsskandaler, lögner och aktivt mörkande av sexuella övergrepp i den egna organisationen, blev Benjamin Dousa som väntat omvald till MUF-ordförande.

Det senaste året har flera våldtäkter och sexualbrott avslöjats inom Moderata Ungdomsförbundet (MUF). Kvinnliga offer har vittnat om en oerhört kränkande miljö där våldtäktsoffer skuldbeläggs medans våldtäktsmännen försvaras. I somras framkom det dessutom att MUF:s förbundsledning hade försökt tysta ned våldtäkterna i ungdomsförbundet.

På en bild som har cirkulerat på sociala medier kan man se hur Benjamin Dousa poserar med en av de misstänkta våldtäktsmännen i ungdomsförbundet. Bilden togs på Moderaternas Sverigemöte och vid tillfället var både Dousa och resten av MUF-ledningen informerade om misstankarna mot mannen. När brottsoffret och före detta MUF-toppen Villemo Belenos beskrev sina känslor om saken till den högerextrema sajten Samhällsnytt kallade hon Dousas agerande förödmjukande och respektlöst.

– Som väldigt förödmjukande. Det var väldigt respektlöst att göra det i och med att han kände till att hur dåligt jag mådde av att han (den misstänkta våldtäktsmannen- anm.) ens var där. Och sedan ta en bild med honom som cirkulerar på sociala medier och som alla kunde se tycker jag var ett väldigt svek. Det blir nästan så att man legitimerar det som han gjorde.

Som en följd av att ledningen och Benjamin Dousa sopade våldtäkter och sexbrott under mattan har flera kvinnliga medlemmar lämnat ungdomsförbundet, bland dessa återfinns minst två före detta distriktsordföranden. Anledningen till att Benjamin Dousa blev omvald på MUF:s förbundsstämma var att det saknades motkandidater. Förbundsstämman hölls i Västerås och avslutades den 24 november.

Källor: Dagens OpinionExpressenDagens Nyheter.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se