Kontakta oss

NOTISER

Möt kurderna som står i frontlinjen mot ISIS – PYD håller föredrag i Stockholm på lördag

Publicerat

den

pyd
STOCKHOLM| På lördag kommer kurderna som står i frontlinjen mot Daesh (isis) att hålla föredrag om sin kamp för ett fritt och demokratiskt Rojava. Bland kommer aktivister från PYD att berätta om kampen de för mot Isis genom deras folkförsvar YPG/YPJ.

Anarkistiska bokmässan går av stapeln nu i helgen. På plats kommer det finnas folk från Kurdistan som strider mot Isis. Även flertalet svenska grupper och organisationer kommer att medverka och hålla workshops.

Bokmässan kör igång nu på lördag och har ett fullspäckat schema som är uppdelat på sex olika lokaler. Bokmässan kommer att äga rum på Solidaritetshuset på Södermalm, Stockholm. Det kommer hållas föreläsningar om antifascism, anarkism i historien, ekonomiska alternativ, feminism, juridik, datorsäkerhet och utrikespolitik ur en anarkistisk synvinkel.

De punkterna som sticker ut är de aktivister från Kurdistan som rest hit. PYD kommer att berätta om kampen de för mot Isis genom deras väpnade gren YPG/YPJ. De kommer även att diskutera återuppbyggandet av Rojava efter de slagit tillbaka Isis. De kommer att berätta om lokala initiativ till återuppbyggnad och hur de arbetar för att bygga upp en direktdemokrati. Även PJAK kommer att befinna sig på plats och berätta om kurdernas kamp mot den turkiska staten. Den nybildade organisationen Firefund kommer också att delta. Firefund är aktiva genom insamlingar för att bygga upp Kobane efter att staden blivit befriad från Isis.

aabook

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons