Kontakta oss

EKONOMI

M+SD motståndare till hårdare tag mot resursplundrare

Publicerat

den

HÖGERN| När Europaparlamentet röstade om att införa hårdare regler för att motverka skatteflykt och skattedumpning valde Sverigedemokraternas tillsammans med Moderaternas att rösta emot. De båda partierna vill se fortsatt skatteflykt och plundring av svenska välfärd.

Efter flera skandaler med näringslivstoppar och bolag som flyttar svenska skattemedel till skatteparadis för att slippa betala skatt. Har EU-parlamentet valt att skriva en resolution för att komma åt skattefifflandet.

Med 517 röster för och 68 nej-röster, ställde sig i onsdags Europaparlamentet bakom en rad förslag om hur EU:s länder ska bli bättre på att motverka skatteflykt och skattedumpning. Alla partigrupper var splittrade, utom den gröna där alla ledamöter röstade för. Men Sverigedemokraterna och Moderaternas EU-parlamentariker röstade dock emot.
Rent konkret rekommenderar parlamentet bland annat medlemsländerna att skärpa lagstiftningen, att i större grad öka transparensen och dela mer information om skattebetalarna mellan sig, att införa en gemensam minimibas för bolagsskatt och ge bättre skydd åt så kallade ”visselblåsare”.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se