Kontakta oss

NOTISER

Möllan-rättegången avslutad

Publicerat

den

mollan rattegangenHÖGERVÅLDET| Under fredag förmiddag avslutades rättegången mot de nazister som för två år sedan attackerade feminister med kniv i Malmö. Nazisten, Andreas Karlsson häktas medan den Martin Clausen, går fri i väntan på domen.

Under fredag förmiddag avslutades rättegången mot de nazister som attackerade och knivskar feminister på Möllevången i Malmö för två år sedan. Under veckan har en lång rad vittnen trätt fram och pekat ut de två nazisterna; Andreas Karlsson och Martin Clausen, som gärningsmännen bakom dådet. De binds även till brottet genom blodspår och textilspår.

Båda nazisterna har erkänt att de befann sig på platsen med hävdar oskuld till brotten. Andreas Carlssons försvarsadvokat Theodor Nordenadler, som tidigare försvarat nazisten Dan Park, gjorde i sin slutplädering en sexistisk groda och beskyllde Malmös feministiska rörelse för att inte representera ”traditionellt kvinnliga, mjuka värderingar” vilket möttes av skratt från åhörarbänken. Utöver detta bjöd försvarets inte på några överraskningar.

Efter en kort överläggning beslutade domstolen att hålla Andreas Karlsson häktad tills domen faller. Martin Claussen försätts på fri fot i väntan på domen då domstolen bedömer flyktrisken som låg. Båda nazisterna står åtalade för mordförsök och misshandel. Clausen står dessutom åtalad för narkotikainnehav sedan polisen hittade cannabis i hans hem. Åklagaren yrkar på åtta års fängelse vardera för nazisterna.

Det var en märkbart lättad Showan Shattak som kom ut från rättssalen och kramade om nära och kära. För Aktuellt Fokus berättar han att det känns skönt att rättegången är över. ”Rent juridiskt gick det som väntat. På ett mer personligt plan kan jag känna mig besviken över att han [ Clausen ] går fri i väntan på domen.”

Showan Shattak vecklade själv ner den banderoll med budskapet ”Kämpa Malmö” som spänts upp utanför tingsrätten och tog initiativ till en gruppbild med de antirasister som samlats utanför tingsrätten.

Domen mot de två nazisterna väntas falla senare i juli.

Läs också: Showan Shattak efter gripandet ”Kämpa Malmö!”

Redaktionen

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons