Kontakta oss

UTRIKES

Asylsökande skyddade frun från känd högerhuligan – misshandlades till döds

Publicerat

den

HÖGERVÅLDET| En 36-årig asylsökande man från Nigeria dog i går efter att ha blivit misshandlad av en våldsam högeraktiv fotbollssupporter italienska kuststaden Fermo. Den nigerianska mannen misshandlades efter att han försvarat sin fru som hade attackerats och fått glåpord kastat i ansiktet.

En 36-årig asylsökande man från Nigeria dog i går efter att ha blivit misshandlad av en våldsam fotbollshuligan som är känd av polisen i den italienska kuststaden Fermo. Italiensk polis uppger att den nigerianska mannen misshandlades efter att han försvarat sin fru som kallats för ”afrikansk apa”. Mannen blev slagen i huvudet med en vägskylt och sparkades när han låg på marken, rapporterar La Repubblica.

Det nigerianska paret har bott på Fermos katolska biskopsseminarium sedan september. De har flytt från Nigeria, via Libyen, för att undkomma den våldsamma terrorgruppen Boko Haram som har dödat parets dotter.

En lokal präst, Vinicio Albanesi, kopplar det rasistiska mordet till en serie bombattacker mot kyrkor i Fermo, skriver La Repubblica. Mellan februari och maj har fyra bomber lämnats utanför kyrkor i staden, samtliga kyrkor vars präster på olika sätt engagerat sig för att hjälpa migranter.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se