INRIKES

Nationalistledaren Patrik Forsén: ”Människor som skiljer sig är moraliskt bankrutt”

patrik-480x505

Nationalistledaren Patrik Forsén

 

INRIKES | Den kända nationalistledaren Patrik Forsén går till angrepp mot Sverigedemokraternas ledning på microbloggen Twitter. I ett inlägg beskriver han SD-toppen Mattias Karlsson som moraliskt bankrutt. Detta eftersom Karlsson och hans exfru valde att skilja sig.

pfskilja

Patrik Forsén på Twitter

 

Åsikten att människor som skiljer sig är att betrakta som sämre människor är inte ovanlig bland nationalister i Sverige. De som förespråkar åsikten framhäver nationalismens konservativa sidor och anser att skilsmässor skadar det dem kallar för ”kärnfamiljen”.

Patrik Forsén som är före detta talesman och medgrundare till den fascistiska organisationen Nordisk Ungdom och har haft stort inflytande över nationalismen i Sverige. Han var tidigare ordförande för Nationaldemokraternas tidigare ungdomsförbund Nationaldemokratisk Ungdom. Forsén har nära samarbete med den så kallade ”nya högern”. Så sen som 2014 deltog han i en paneldebatt tillsammans med Motpols Eva Johansson och Svenskarnas Partis Magnus Söderman. Han har även deltagit i en rad olika demonstrationer, möten och aktioner de senaste åren.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

2 kommentarer

2 Comments

  1. Pingback: Konservativ nationalistledare: ”Kvinnors rösträtt skapade invandringen!” | Aktuellt Fokus

  2. Pingback: Antirasist lurade skjortan ur Pegida – Sabbade hela demonstrationen | Aktuellt Fokus

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp