Kontakta oss

KULTUR

Nationalistledaren Erik Almqvist: ”Beyonce producerar hatmusik”

Publicerat

den

HÖGERN | Den kände Sverigedemokraten Erik Almqvist går till hårt angrepp mot den älskade världsartisten Beyonce. På sitt officiella Twitterkonto skriver den ledande nationalisten att hennes musik är att betrakta som hatmusik.

Utspelet från Erik Almqvist kom efter Beyonces hyllade framträdande tillsammans med superstjärnan Bruno Mars under Superbowl-finalen den 7 februari. Beyonces framträdande satte fokus på många svarta amerikanares situation i USA och framhävde sin stolthet över sitt afroamerikanska ursprung.  Dessutom stod hon upp för medborgarrättsrörelsen Black Lives Matter. Något som uppenbarligen har rört upp känslor bland konservativa politiker och gnälliga nationalister runt om i världen, bland dem den svenska nationalistledaren Erik Almqvist.

Från sitt Twitterkonto ondgör Almqvist sig över att Beyonces Sverigekonsert i sommar blev utsåld på nolltid. Inte nog med det, han anser även att Beyonce står för hat och benämner henne som en svart-makt artist.

erikbeyonce

SD:s kandidat till finansministerposten

Erik Almqvist själv är känd för den uppmärksammade järnrörsskandalen där flera fulla SD-politiker beväpnade sig med järnrör ute på stan efter en blöt natt på krogen. I samband med händelsen kallade SD-politikerna den folkkära komikern Soran Ismail för ”jävla babbe” och en svensk kvinna som ingrep för ”hora” och ”babbelover”.

Erik Almqvist har även kopplingar till det fascistiska nätverket kring tankesmedjan Motpol. Utöver det har han även varit riksdagspolitiker för Sverigedemokraterna och partiets före detta kandidat till finansministerposten.

Spred Beyonce verkligen hat?

Aktuellt Fokus har sett Beyonces show och tycker inte att det är speciellt hatiskt. I våra ögon är mer hatiskt att beväpna sig med järnrör och kalla kvinnor för hora.

Avgör själv – Se Beyonces och Bruno Mars show nedan.

https://www.youtube.com/watch?v=-5BPfRHX1SE

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se