Kontakta oss

INRIKES

Nationell aktionsdag mot demokratifientligt handelsavtal

Publicerat

den

ttipTTIP | Den 17e September kommer manifestationer hållas mot det demokratifientliga handelsavtalet TTIP. Avtalet är ännu under förhandling mellan EU och USA men beslut om dess införande förväntas tas den 22-23 September.

Det är aktionsgruppen Stoppa TTIP Sverige som den 17e September kommer att hålla samordnade demonstrationer mot TTIP i olika svenska städer. På deras hemsida står Stockholm, Göteborg och Malmö på listan över städer där kritiska röster kan samlas för att visa sitt missnöje över det demokratifientliga handelsavtalet. Tidigare i somras demonstrerade tiotusentals tyskar mot TTIP i samband med att USAs nuvarande president Barack Obama var på statsbesök.

Aktuellt Fokus har tidigare avslöjat hur det demokratifientliga handelsavtalet inte gynnar Sveriges medborgare eller svensk natur. Med TTIP kan storföretagen köra över demokratiska beslut i slutna direktörsdomstolar där medborgare inte har någon insyn alls. Demokratiunderskottet som råder i Sverige riskerar med andra ord att öka om TTIP slår igenom.

Förutom att vara extremt demokratifrientligt är handelsavtalet enormt arbetarfientligt. Om avtalet klubbas igenom hotas miljoner med arbetstillfällen och arbetsmiljön riskerar att försämras drastiskt. Trots detta har svenska LO-ledningen accepterat avtalet vilket bemötts med kritik från flera olika organisationer.

Det är ännu möjligt att skriva under en namninsamling mot TTIP för att visa att vi inte vill ha demokratifientliga handelsavtal i Sverige.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se