Kontakta oss

UTRIKES

Demokratihotet: EU byter ut ”demokratin” mot auktoritär kapitalism!

Publicerat

den

stop-ttip-ceta-e1467726163746
CETA/TTIP| Trots massvis av folkliga och demokratiska protester mot det demokratifientliga handelsavtalet CETA skiter EU-eliten i de som säger nej till avtalet och planerar köra full fräs framåt.

Det demokratifientliga handelsavtalet såg tidigare ut att kunna stoppas när Vallonien och Brysselregionen i Belgien valde att säga nej till avtalet. För att avtalet ska kunna skrivas igenom måste nämligen samtliga av EUs medlemsländer säga ja till avtalet. Men nu har Vallonien och Brysselregionen plötsligt ändrat sig vilket innebär i ett belgiskt ja till handelsavtalet.

CETA är ett handelavstal likt TTIP där förhandlingsprocesserna kritiserats för brist på transparens. Politiker i Sverige har vittnat om hur du måste resa ända till Bryssel för att få ta del av hela avtalet. CETA är tänkt att gälla mellan EU-länderna och Kanada och innefattar bland annat möjligheter för företag att stämma länder som väljer att stifta lagar som hindrar företag att plunda välfärden hur de vill via så kallade direktörsdomstolar.

Läs mer:
Europeiska fack kritiska till arbetarfientligt handelsavtal mellan EU och Kanada

Redaktionen
redaktionem@aktuelltfokus.se