Kontakta oss

UTRIKES

Nazist som utförde massaker på funktionshindrade dömd till döden

Publicerat

den

UTRIKES Satoshi Uematsu ansåg att funktionshindrade personer var en börda för Japan och försökte mörda så många som möjligt.

Satoshi Uematsu dömdes till döden tidigare i veckan. Han hade tidigare arbetat på ett gruppboende för funktionshindrade personer i staden Sagamihara. Det var på hans tidigare arbetsplats han försökte mörda så många personer som möjligt. 19 personer avled och 26 personer skadades. Det var i juli 2016 som Uematsu bröt sig in på sin gamla arbetsplats under natten och band fast två i personalen, sen gick han runt och knivhögg sina offer som låg och sov.

Uematsu var en anhängare av Adolf Hitler och Nazityskland. Han blev tidigare av med sitt jobb och själv omhändertagen av psykiatrin efter att ha skrivit ett brev till en politiker. I brevet skrev han att han hade möjligheten att mörda 470 funktionshindrade. Han skrev också att han drömde om en värld där funktionshindrade personer avlivades.

Uematsu överlämnade sig själv till den lokala polisstationen en timme efter massakern. Under rättegången har han inte visat någon ånger. Han berättar också att han valde sina offer för att de inte kunde försvara sig.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se