Kontakta oss

UTRIKES

Nazistisk hemsida nedsläckt

Publicerat

den

smrNATIONALISTRÖRELSEN| Den finska nazistiska gruppen Suomen vastarintaliike fick under torsdagen sin hemsida bortplockad från nätet.

Under torsdagen uppdagades att den finländska nazistgruppen Suomen vastarintaliikes hemsida inte längre finns kvar. Istället möts besökare till gruppens .com-adress av felmeddelandet ”Servern hittades inte”. Hemsidan ska enligt uppgift ha stängts ner efter att en privatperson uppmärksammat webbhotellet Hostinger på att de spred nazistiskt material genom att tillhandahålla hemsidan.

Gruppen Suomen vastarintaliike (”Finska motståndsrörelsen”) är bland annat kända för en knivattack vid stadsbiblioteket i Jyväskylä i januari 2013 i samband med en presentation av en bok om extremhögern i Finland, skriven av Mikael Brunila, Dan Koivulaakso och Li Andersson, dåvarande ordförande för det finska vänsterpartiets ungdomsorganisation. En person skadades vid knivattacken.

Suomen vastarintaliike brukar beskrivas som en avdelning inom Nordiska motståndsrörelsen, den organisation som stod bakom attacken mot en antirasistisk demonstration i Kärrtorp 2013.

Läs även: Förre nazistledaren bryter tystnaden om Nordiska Motståndsrörelsen: Som en sekt

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se