Kontakta oss

INRIKES

Nazistisk SD-lärare ångrar avhopp från politiken

Publicerat

den

INRIKES SD-politikern och läraren Rebecka Ädel hoppade av sina politiska uppdrag efter Expressen och Expos kunde avslöja hennes kopplingar till den nationalistiska terrororganisationen Nordiska Motståndsrörelsen. Nu ångrar hon avhoppet och vill tillbaka till politiken.

Det var den 28 oktober som Expressen och Expo avslöjade att SD:s toppnamn i Nynäshamn, Rebecka Ädel, spridit nazistisk propaganda under flera år. De bägge tidningarna kunde även avslöja att Ädel, under pseudonym, hade skrivit artiklar till Nordiska Motståndsrörelsens sajt. En rörelse som klassas som en terroristorganisation av svenska terrorforskare. I avslöjandet framgick det bland annat att SD-politikern önskar sig en ny Hitler.

Efter avslöjandet avsade hon sig alla sina politiska uppdrag. Men nu har hon alltså ångrat sig och vill tillbaka till politiken igen.

I ett brev till kommunstyrelsen i Nynäshamn skriver hon att hennes beslut var ett ”förhastat beslut som skrevs på utan eftertanke i en mycket pressad situation” och avslutar brevet med att hon vill ha tillbaka sina uppdrag:

”Jag vill därför återta denna avsägelse och därmed ta tillbaka mina uppdrag som politiker i Nynäshamns kommun.”

Ädels brev ska behandlas på kommunfullmäktige som hålls ikväll klockan 19.00.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se