Kontakta oss

INRIKES

Nedskärningar i ambulanssjukvården medan cheferna festar för miljoner

Publicerat

den

GÄVLEBORG | Medan cheferna inom Region Gävleborg festade loss för flera miljoner har samma chefer valt att skära ner i ambulanssjukvården inom samma landsting.

Inom Region Gävleborg ställer sig 24 tunga chefer bakom förslaget att skära ner på kostnaden för ambulanssjukvården med 4,5 miljoner kronor. Samtidigt som nedskärningen får stöd har Region Gävleborg anordnat ”chefsdagar” som kostat flera miljoner, skriver SVT Gävleborg.

250 chefer var inbjudna till de fyra temadagarna. De bjöds på föreläsningar men också uppträdanden från kända artister, en symfoniorkester och jonglörer. Gästerna bjöds på presenter och för en sammanlagd kostnad på 151 000 kronor hyrdes ett produktionsbolag in för att göra filmer, bland annat elektroniska vykort från regiondirektören, Svante Lönnbark. Flera av cheferna som SVT talat med säger att de tyckte dagarna var ett bra initiativ.

Nedskärningarna har gjort bördan tung för ambulanspersonalen och för boende i regionen som riskerar att inte få akutvård. Sedan förslaget om att ändra arbetsvillkoren för ambulanspersonalen blivit känt har minst 15 anställda sagt upp sig, enligt Vårdförbundet.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se