INRIKES

Nedskärningar i ambulanssjukvården medan cheferna festar för miljoner

GÄVLEBORG | Medan cheferna inom Region Gävleborg festade loss för flera miljoner har samma chefer valt att skära ner i ambulanssjukvården inom samma landsting.

Inom Region Gävleborg ställer sig 24 tunga chefer bakom förslaget att skära ner på kostnaden för ambulanssjukvården med 4,5 miljoner kronor. Samtidigt som nedskärningen får stöd har Region Gävleborg anordnat ”chefsdagar” som kostat flera miljoner, skriver SVT Gävleborg.

250 chefer var inbjudna till de fyra temadagarna. De bjöds på föreläsningar men också uppträdanden från kända artister, en symfoniorkester och jonglörer. Gästerna bjöds på presenter och för en sammanlagd kostnad på 151 000 kronor hyrdes ett produktionsbolag in för att göra filmer, bland annat elektroniska vykort från regiondirektören, Svante Lönnbark. Flera av cheferna som SVT talat med säger att de tyckte dagarna var ett bra initiativ.

Nedskärningarna har gjort bördan tung för ambulanspersonalen och för boende i regionen som riskerar att inte få akutvård. Sedan förslaget om att ändra arbetsvillkoren för ambulanspersonalen blivit känt har minst 15 anställda sagt upp sig, enligt Vårdförbundet.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

2 kommentarer

2 Comments

 1. Ewa Enkvist

  2016-02-17 den 16:12

  Skämmes tammefaaaan ???????????????

 2. Ivar Sandberg

  2016-02-17 den 16:03

  Det verkar vara rent KORUPT. I Gävle, med omnejd.
  Att man är så ynklig, och att man ej har bättre förstånd. Men man lär väl sig av sina överordnade. Kan väl säga att detta land bara går utför i allt snabbare takt! Att först bjuda på detta sätt,med skattebetalarnas pengar. Är inget annat än ren och skär STÖLD! Skulle vi bete oss på detta sätt så blev det med all säkerhet fängelse. Svante Lönnmark och hans anhang verkar både intelligens och straffbefriade!! Hel snurrigt!!

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp