Kontakta oss

INRIKES

Fick lyxig paradvåning av fackpamparna i Kommunal och Byggnads

Publicerat

den

INRIKES | Kommunal och Byggnads fackpampar har gett Kooperativa förbundets vd en paradvåning i centrala Stockholm avslöjar Aftonbladet.

Fastighetsbolaget Polstjärnan som ägs av de två fackförbunden har till skillnad från andra fastighetsägare inte lämnat en enda lägenhet till bostadsförmedlingen. Kommunals vanliga medlemmar som varje år betalar över en miljard i fackavgifter.
Vanliga medlemmar har inte haft möjlihet att anmäla intresse då de inte ens vetat om att dessa lägenheter finns.

Hyreskontrakten delas i stället ut till ledande företrädare inom förbunden, personer med kopplingar till socialdemokraterna eller andra som fackförbundsledningarna vill premiera.
Den som helt har skött förmedlingen av lägenheter är den nu avgågne tredje vice ordförande tillika kassören Anders Bergström. När Aftonbladet sökt honom för kommentar angående Tommy Ohlströms lägenhet så avböjer denne intervju.

Kooperativa förbundets vd Tommy Ohlström, 61, och hans hustru har gjort bostadsklippet som slår det mesta. Trots att paret ägde en stor bostadsrätt i innerstan fick de nyligen en paradvåning på 180 kvadratmeter av fackförbunden Kommunals och Byggnads gemensamma fastighetsbolag.

KF-direktören Tommy Ohlström och hans fru flyttade för drygt tre månader in i paradvånnigen som de fick av Kommunal och Byggnads. Det är en paradvåning på 4 rum och kök på 180 kvadratmeter.

Men paret Ohlström var inte bostadslösa – utan de hade redan en våning på 123 kvadratmeter i Vasastan. Det var en bostadsrätt som de hade bott i under 15 år.

Nu kunde de sälja den för 10,9 miljoner och flytta till jättevåningen utan att betala ett enda öre. Tommy Ohlström var för många år sedan kanslichef på LO. Han har också varit socialdemokraternas partikassör och statssekreterare hos dåvarande arbetsmarknadsministern Anders Sundström.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se